Verzameling van verscheide echte stukken, van Batavia herwaards gezonden …

Verzameling van verscheide echte stukken, van Batavia herwaards gezonden. Concerneerende den opstand den opstand der Chineezen buiten, en de daar op gevolgde gruwelyke massacre binnen gemelde stad; bestaande in I. Kort relaas van den opstand, en ‚t geen grootdeels binnen de stad is voorgevallen. II. Dagregister van het gepasseerde in den optocht van de Compagnies krygsmacht, onder Kapitein Jan George Crummel. III. Acte van Amnestie. IV Naukeurig verhaal, by wyze van notul, van de geweldadige arresteering der drie ordinaire raaden van India, Gustaaf Willem, Baron van Imhof, Elias de Haaze, en Izaak van Schinne, door Adriaan Valckenier, Gouverneur Generaal, enz. V. Droom; waarin veele aanmerkelyke zaaken voorkomen, tot opheldering van de voorgaande stukken, enz.. Tweede Druk, veelzins verbetert, n.d. [1742?, 1743?]

  • Bibliographic reference: BS col. 2695
  • Digitized: Google Books (book contributor: National Library of the Netherlands, original from the University of Amsterdam; digitized: 16 August 2016)
  • No copy listed in Wiener China-Bibliographie

 

Comments are closed. If you notice mistakes or want to add a resource, please contact us.

Categories

Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.