Commelin: Begin ende voortgangh van de Vereenighde Nederlantsche geoctroyeerde Oost-Indische compagnie

[Isaac Commelin (comp.)] Begin ende voortgangh van de Vereenighde Nederlantsche geoctroyeerde Oost-Indische compagnie. Vervatende de voornaemste reysen, by de inwoonderen der selver provincien derwaerts gedaen. Alles nevens de beschrijvinghen der rijcken, eylanden, havenen, revieren [sic], stroomen, rheeden, winden, diepten en ondiepten […] met veele discoursen verrijckt: nevens eenighe koopere platen verciert. Nut ende dienstigh alle curieuse, ende andere zee-varende liefhebbers. Met dry besondere tafels ofte registers, in twee delen verdeelt: waer van ‚teerste begrijpt, veerthien voyagien, den meeren-deelen voor desen noyt in ‚t licht geweest […]. ([Amsterdam: J. Janssonius] 1646)

The volumes present collections of travelogues – e. g. in volume 1: [Wijbrant van Warwyck/Sebald de Weert:] Historische verhael, vande reyse gedaen inde Oost-Indien, met 15 schepen voor reeckeninghe vande Vereenichde gheoctroyeerde Oost-Indische Compagnie : onder het beleydt van den vroomen ende manhaften Wybrandt van Waerwijck, als admirael, ende Sebaldt de Weert, als vice-admirael : wt de Nederlanden ghevaeren in den iare 1602. (BS 2329) and [Cornelis van Veen] Kort verhaelt van de twee-jaerige Voyagie ghedaen door Cornelis van Veen in de Oost-Indien. (BS 2329).

Comments are closed. If you notice mistakes or want to add a resource, please contact us.

Categories

Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.